Då, nu och sedan

September 2013. Bi

Kerstin Dahlberg New CD

Kerstin Dahlberg New CD

lly Yates och Kerstin Dahlberg – ett unikt samarbete. Singeln är äntligen klar och utskickad till radiostationer och arrangörer och börjar spelas direkt. Titellåten ”Next Day After You” är skriven av  Billy Yates i samarbete med Kerstin och Johnny Samuelsson i bandet. En stark ballad som berör.

Juli 2013. Tre shower på American Country Festival. Helt underbar publik och underbart festivalplats! En show med Kerstin och Country 4U, En show med Kerstin, Bandet och Cina Samuelson. Slutligen en show med bejublade ”Three Chicks” Kerstin, Cina och Karin Risberg – ett unikt samarbete mellan tre countrysolister och mycket uppskattat – helt underbart roligt!

Kerstin och Bandet väljer bland låtarna som Billy Yates har skickat till Kerstin och börjar spela in en singel till att börja med.

 2011 – Augusti. Kerstin står på Kungsträdgårdens stora scen med Anders Berglunds orkester och kör och  framför sin Melodifestivallåt ”här är min sång till Dig” inför 17.000! glada människor på Stockholm Pride Festival – magiskt.

2011-03-20  The Ultimate Country Cruise - Oj så roligt vi hade! Vilken båt – vilken publik – vilken stämning! Three Chicks, Jag, Cina Samuelsson, Karin Risberg och bandet hade ett par fantastiska shower och vi hade hur kul som helst! Så kul att gå runt och lyssna på en massa härliga band när man var ledig. Underbar helg – tack till arrangörer och personal och alla!

Silkeborg SCC Countryfestival 2011 - Nu är det klart – Jag kommer tillbaka i år och den här gången har jag lockat med mig bästa väninnan Cina Samuelsson och vi ska sjunga tillsammans. Bakom oss står  ”mitt egna” underbara band ”Country 4U” så det blir fest! Stora Scenen Lördag 13/8 kl 14.00  Kom dit och ha kul med oss!!

 

2011-03-12 The Ultimate Country Cruise, Viking Cinderella
Helt fantastiskt, ett fartyg fyllt med countryälskande människor och massor av artister! Jag ska sjunga tillsammans med Cina Samuelsson och Karin Risberg – tillsammans heter vi Three Chicks! Bakom oss har vi gräddan av svenska Country-eliten. Thomas Haglund, Fiol Floda Lomaeus, Bas, Andréas Olsson Gitarr, – ojämförbare Hessy på Trummor och Berra – Cinas geniala bror på Steel. Kom och njut!</:O:P>

 

Första helgen i Juli spelar jag med mitt egna underbara band Country 4U på Lida Countryfestival - en klassiker och det ska bli underbart att få komma tillbaka!</:::O:P>

Andra helgen i juli åker vi allihop till Vinstra i Norge för att spela på deras årliga, gigantiska Countryfestival - det ser vi också fram emot.</::::O:P>

Fler festivaler ligger i startgroparna och jag berättar mer när datum är spikade.   Yeeeehaaaa!

 

2010-08-09  Scandinavian Country Club Silkeborg 2010-08-07

Genomfört två lysande spelningar på SCC Silkeborg med mitt nya, egna,  band: Country4U. Stående ovationer och enorm respons från publiken.
Jag sjöng även en duett med Bibbi & 
Chick ‘n’  Roosters på stora scenen. Bibbis påstår att jag är anledningen till att hon sjunger, och att äntligen få  stå på samma scen och sjunga tillsammans var otroligt roligt. En underbar helg med storheter som Carlene Carter, Pam Tillis och Wendel Adkins för att bara nämna några.
Stort tack till Jytte, Snif, Bibbi och alla andra!

 2010-07-10 LIDA Countryfestival den 3/7 2010! 

Jag uppträdde med mina skönsjungande kompisar: Cina Samuelson & Karin Risberg, tillsammans heter vi: THREE CHICKS. Det var underbart roligt! Bandet består av eliten av svenska countrymusiker, ingen nämnd – ingen glömd, med Thomas Haglund som kapellmästare! Alltihop är Tommy Lövgrens ”fel”! Han hörde oss allihop sjunga på Avesta Teater på förra årets julshow och fick en vansinnig idé att vi skulle sätta ihop något gemensamt. Vi skrattade glatt och tyckte att det var en rolig men galen idé…… Hur skulle vi hinna det?? Vi bor utspridda över hela Sverige och träffades och repade tillsammans samma dag som showen skulle genomföras! Vi hade alla repeterat var för sig och det hade lönat sig!  Nu har vi haft en underbar show  och det känns nästan onödigt roligt! Tack Tommy – vi  sjöng lite extra för dig men vi älskade allt att  sjunga för alla andra också ! HÄRLIGT!

 

2010-06-05SILKEBORG COUNTRY FESTIVAL 25-ÅRS JUBILEUM

Jag och mitt alldeles nya band ”Country 4U”  ska uppträda i Tuborg-Teltet den 7/8 kl 13 och kl 18. Helt underbart att få komma tillbaka till ett ställe som jag sjungit på så många gånger förut – ibland med CMT:s från Danmark, ibland med  Tomboola band och sist, men verkligen inte minst, med Red Jenkins – som Honky Tonk Show med härliga Red och Marie Hedman och alla underbara musiker från Tennessee Five. Vi är så glada att Jytte bjöd in det nya bandet och mig och det  var underbart att träffa henne och Snif igen och alla dessa underbara människor jag har haft turen att få möta under så många år och olika festivaler i Danmark – LYCKA!

 

       2010-04-06  CAITHNESS COUNTRY FESTIVAL SCOTLAND

Jag var på Northern Nashville Countryfestival  i Caithness, Scotland!  tillsammans med Red Jenkins  och  större delen av Tennessee  Five – bara proffsmusiker och härliga Red!

Vilken otrolig upplevelse! Så långt norr ut i Skottland som man kan komma och över hedarna med alla får och stup rätt ner i havet så spelade vi i en stor hangarliknande byggnad med ca 1000 sittande, och dansande gäster varje dag. Responsen var total och vi fick alla skriva autografer och bli intervjuade i timmar. Alla sjöng med i låtarna – hela byn var inblandad på något sätt. Byn såg för övrigt ut som om att Harry Potter skulle kunna kliva ut ur vilket som helst av husen. Hotellet var rena ”Faulty Towers” med underbar personal – helt galet roligt! Tack Red för att jag fick följa med!

  http://www.nncmc.co.uk/2.htm

Kerstin Dahlberg är en veteran i branschen! Countryälskare känner Kerstin från Lone Star i Stockholm och Göteborg, där hon och Lone Star Band hade några succéår med Lone Star CaféFolkparksturnéer, Svenska deltagare på tvåInternationella Countrygalor på Scandinavium i Avesta Julcountryshow med Tennessee Five och medverkade i nästan 20 år och blev en del av traditionen där. Alla trodde att det skulle kunna fungera något år eller två men Ni vet hur det gick. 2009 firas 30-års Jubileum och Kerstin är såklart tillbaka igen och får möta sina gamla vänner på hemmaplan!